Pere Joan Pusó, president i Aleix Dalmau, jugador del Club Manresa Futbol Sala: “S’hauria de declarar la temporada nul·la”

155

A l’Esport i Punt conversem amb Pere Joan Pusó, president del Club Manresa Futbol Sala i l’Aleix Dalmau, porter de la primera plantilla. Ambdós coincideixen amb una idea quan a la resolució de les lligues no professionals: “a manca de solucions, el millor és declarar la temporada nul·la”. D’altra banda també proposen a la Federació Espanyola una proposta conjuntament amb el Futsal Mataró: “ampliar la Segona Divisió A a dos grups”.

Un club de referència

Ahir vam parlar d’un dels clubs de futbol sala més antics de Catalunya, el Club Manresa Futbol Sala. Va néixer l’any 1979, ara fa 41 anys, tot i que va començar a competir oficialment l’any 1985, sis anys després. Va aconseguir quatre ascensos seguits en les quatre primeres temporades, de manera que l’any 1989 estava a la primera divisió catalana. L’any 1993, pujarà a la Primera Nacional B, i l’any 1997 a la Primera Nacional A, que és l’actual Segona B, i també l’actual divisió del primer equip, ja que no ha baixat d’aquesta categoria des d’aleshores. Tot i així, sí que ha pujat: l’any 2003 aconsegueixen l’ascens a Segona Divisió on hi estaran tres temporades, fins el descens de la temporada 2006.

Des d’aleshores, l’objectiu és retornar a la categoria de plata. Fa poc ho van estar a punt d’aconseguir: l’any 2018, van quedar primers al seu grup, però van perdre el play-off contra el Colo-Colo aragonès. Malgrat tot, el club és una referència a Catalunya, i ho demostren les participacions a la Final Four de la Copa Catalunya les temporades 2012-13, 2015-16 i 2016-17. En definitiva, un dels millors clubs de Catalunya en la matèria del futbol sala.

Recupera l’entrevista sencera!