Pere Aragonès i Ester Capella faran una roda de premsa a Sant Pere de Vallhonesta per informar sobre els béns immatriculats per l’Església

164

Aquesta problemàtica porta cua des de ja fa anys, i és que l’any 2018, el propietari de la finca on hi ha l’ermita de Sant Pere de Vallhonesta i la casa del Campaner, de Sant Vicenç de Castellet, Joan Casajoana, va denunciar el bisbat de Vic perquè es va apropiar d’aquests béns a través de la immatriculació i els va posar al seu nom, segons explicava l’amo.

També és van fer públics una trentena de documents per acreditar que les dues edificacions són de la seva propietat i pertanyen a la seva família des de fa diverses generacions. D’aquesta manera, Casajoana va voler desmentir la diòcesi, que assegurava que n’era el titular.

Hi assistiran el Vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Justícia, Ester Capella. També els acompanyaran l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i el director de Dret i d’Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí, que acompanyaran el vicepresident i la consellera. La roda de premsa tindrà lloc avui a un quart de dotze per informar als mitjans sobre les novetats que giren al voltant del tema.