Des del Gremi de Llibreters de Catalunya preveuen que un cop més la diada de Sant Jordi sigui un èxit i hi hagi predilecció pels llibres escrits en català

Milions de persones sortiran demà als carrers dels pobles i ciutats de Catalunya per voltar per les parades i comprar llibres i roses. Segons el Gremi de Llibreters de Catalunya Sant Jordi és sinònim d’èxit caigui en el dia que caigui i aquest any no s’espera que sigui menys.

Des del Gremi el que no volen fer és avançar quins poden ser els títols més venuts -no ho fan mai- per no influir en les decisions de compra de la gent. A més, asseguren, la suma de les vendes dels 10 títols més venuts de Sant Jordi no supera mai el 8% del total d’ingressos per venda de llibres. Per tant, les classificacions que queden s’han d’agafar amb pinces tenint en compte que “hi haurà més de 50.000 títols al mercat”, tal i com ha explicat a Ona Bages el secretari del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín.

Des del gremi sí que s’atreveixen a dir, perquè és la tendència de cada any, que hi haurà predilecció pels llibres infantils, artístics, de poemes, i que majoritàriament seran en català. Per tot plegat, Marín no té cap dubte que aquest Sant Jordi serà de nou un èxit a tot el país. I no només per l’enorme pol d’atracció que suposa Barcelona, on surten un milió i mig de persones al carrer, sinó també per la resta de municipis del territori, on es produeix el mateix efecte a petita escala i on també hi ha altres pols d’atracció com Manresa, que “arrossega una part important de públic de la Catalunya Central”.

En aquest sentit, Marià Marín assegura que per Sant Jordi es produeix un fenomen especial, i és que mentre la resta de l’any sis llibres i mig de cada deu venuts són en castellà, el dia de Sant Jordi “la tendència s’inverteix com un mitjó i els són els llibres en català les que es venen més, en aquesta mateixa proporció”. Una dada que no és banal tenint en compte que Sant Jordi aglutina bona part de les vendes de llibres de l’any a Catalunya, superant fàcilment els 20 milions d’euros de facturació.