Pedro Martínez, entrenador del Baxi Manresa: “Veig una ACB molt forta i pot passar qualsevol cosa”

324

El Baxi Manresa debuta a la Lliga Endesa aquest diumenge a la pista del Movistar Estudiantes (12.30h). L’equip entrenat per Pedro Martínez ha tancat la pretemporada amb bones sensacions. Ha guanyat 3 partits dels cinc disputats i ha practicat un bàsquet, que encara té marge de millora, però a la vegada dinàmic i amb personalitat. La persona clau per dotar l’equip d’aquesta personalitat és el Pedro Martínez. A La Central d’Ona Bages hem parlat amb un entrenador amb gairebé 30 temporades com a tècnic a l’ACB. Diumenge, com dèiem, primer partit i ja molt important. Així l’afronta l’equip.

Pretemporada amb bones sensacions

Pedro Martínez ha reconegut que, des del punt de vista esportiu, la pretemporada ha estat com qualsevol altra. Això sí, el context actual, fa que tot sigui atípic pel cos tècnic i els jugadors, especialment el no poder jugar amb el Nou Congost ple. Malgrat això, l’entrenador de l’equip manresà està satisfet amb l’actitud dels jugadors, els quals els ha pogut tenir des del primer dia i, llevat d’alguna incidència física no greu, ha pogut treballar amb normalitat.

Els resultats no són el més important pel Pedro a la pretemporada. El més important “és seguir millorant en el treball del dia a dia. Els resultats ja comptaran quan comenci la temporada”. Sí que reconeix però, que arribar a l’inici de lliga amb dinàmica guanyadora et dóna una mica més de confiança. “Ens quedem amb alguns moments del joc i amb el treball fet fins ara”, assegura. Ara bé, també ha posat èmfasi en què l’equip ha de “millorar en tot” i no li preocupa la defensa pels punts encaixats: “hem d’analitzar la nostra defensa a partir de com rebem els punts i no dels punts encaixats

Un equip que vol jugar ràpid

La pretemporada ha servit per veure algunes de les senyes d’identitat d’aquest equip. Un equip que vol jugar en transició i aprofitar la qualitat dels seus tiradors, entre d’altres aspectes. A Pedro Martínez no li preocupen les limitacions, per exemple, quant a l’alçada de l’equip. La seva mentalitat està “acceptar el que tenim i buscar la millora en el treball diari.

Adaptació dels nous fitxatges

L’equip ha incorporat set jugadors aquest estiu i no tots són cares noves, sí la majoria. La seva adaptació sempre és una de les qüestions clau pel futur de l’equip. En aquest sentit, Pedro Martínez diu que “alguns jugadors s’han adaptat millor que d’altres i veurem com evolucionen a mesura que avanci la temporada“.

Un dels noms propis és el de Janaari Joesaar. Dels nous és el que li ha costat més adaptar-se i per això de moment no gaudeix de tants minuts. “El Janaari el vam fitxar perquè creiem que ens pot aportar molt, però li està costant. A més té molta competència perquè Vaulet i Jou ens donen molt“.

Pel que fa a la cara més coneguda, la de Rafa Martínez, Pedro reitera de nou que és un luxe tenir-lo, que es troba bé físicament, però que cal cuidar-lo en aquest aspecte.

Jugar sense el factor Nou Congost

Un dels hàndicaps que es trobarà l’equip, com a mínim en aquest inici de temporada, és que el Nou Congost estarà buit. Un fet que el cos tècnic i els jugadors lamenten molt perquè saben de la força que reben del seu públic en els partits.

 

En aquest sentit, Pedro creu que hi ha equips que s’adaptaran millor que d’altres i evidentment això també serà clau. De moment, l’equip ja ha jugat un partit sense públic al Nou Congost i ha sabut guanyar.

Finalment, Pedro Martínez veu “una ACB molt forta, de molt nivell i equips com el nostre contribueixen a donar aquesta sensació que pot passar qualsevol cosa