La pedrera de Sallent ha sigut i és el punt de mira d’alguns mitjans de comunicació i l’Ajuntament de Sallent. La pedrera està situada al Paratge Sant Antoni de Sallent, molt aprop del barri de la Rampinya, exactament és Pedrera Busqueta RA 2788, propietat de l’empresa Àrids Solestany S.A.

El que la CUP de Sallent denúncia és que s’han trigat 9 mesos en suspedre la llicència per continuar treballant en aquesta pedrera, ja que a més, durant aquest temps la superfície s’ha explotat més d’un 100%. A dia d’avui l’activitat de la pedra segueix activa. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, contrasta la informació.

Segons els documents als quals ha tingut accés la CUP de Sallent, han sigut els que han fet preguntar-se als de la oposició si la zona no urbanitzable estava sent explotada ill·legalment, Èlia Torrescasana, cap de la opsoció de la CUP ho explica. 

La CUP creu que es tracta “d’un cas molt greu d’incompetència política” que permet d’aquesta manera danyar el medi. A més també es va assenyalar que quan el projecte per ampliar la pedrera va estar en exposició pública no va rebre cap al·legació. Constrarestan la informació David Saldoni explica que hi ha totes les llicencies firmades. Escoltem-lo.

Des de la CUP, també denuncien que als plens municipals de juliol i setembre “ja vam demanar explicacions a l’equip de govern de CIU i PSC, i aquests es es van negar a donar cap tipus de resposta al·legant que estaven fent consultes tècniques”. Com que no es va rebre cap informació, segons la CUP, de part de l’Ajuntament, es va començar a investigar.

En relació als nou mesos, l’empresa va demanar l’ampliació de l’explotació el 16 de setembre del 2015 i va ser el 10 de juny d’enguany quan el consistori els va suspendre la llicència d’activitat en espera del document sol·licitat. En aquells moments, “l’ampliació ja havia estat efectiva i aquesta estava a ple rendiment”, afirmen els cupaires. David Saldoni, alcalde de Sallent ho explica.

Per la CUP, “és un cas molt greu d’incompetència política, que ha permès i continua permetent que una activitat potencialment perjudicial per al medi ambient, com és el cas d’una pedrera a cel obert, es realitzi sense les llicències municipals pertinents i sense ajustar-se a la normativa urbanística municipal”. I critica que “es trigui nou mesos a resoldre un cas així; no s’entén de cap manera que l’empresa continuï amb la seva activitat en la zona d’ampliació de la pedrera”.