Els Pastorets del Carnaval 4.0 seran la principal novetat dels actes del 40è Carnaval de Sallent

227

En el marc de la Fira de Santa Llúcia, l’entitat del Carrilet va donar a conèixer els detalls del proper Carnaval de Sallent, que serà del 23 de febrer a l’1 de març, i que ve farcit de novetats. Destaca entre elles la representació, el proper 14 de gener a l’Envelat, de l’obra de teatre Els Pastorets del Carnaval 4.0. Un espectacle que promet humor, irreverència i sàtira a través de personatges ben coneguts del poble, com Sant Antoni Maria Claret. Ho explicava Rafa Gordillo en roda de premsa al mig de la plaça Sant Antoni Maria Claret:

 

Amb més de 100 persones involucrades, entre actors, tècnics, direcció i demés col·laboradors, l’obra pretén homenatjar les persones que van recuperar el Carnaval després de 40 anys de franquisme, que el tenia prohibit, i també les que li van donar continuïtat al llarg dels anys. La idea, que va néixer fa un any, és oferir una obra de qualitat ideada, dirigida i interpretada per gent de Sallent, tot teixint complicitats entre gent del poble de diferents àmbits. Si desperta suficient interès entre el públic, probablement es faci una segona representació de l’obra el mateix 14 de gener a la nit.

Pastorets a part, però, aquest any torna el Carnaval d’estiu, el quart des de 1978, i que es farà entre els dies 29 de juny i 2 de juliol.

Coincidint amb aquest 40è aniversari, a més, el programa del Carnaval serà enguany un àlbum on es podran enganxar, en format cromo, els cartells de totes les edicions del Carnaval, que es podran obtenir a les llibreries del poble.
Per ajudar a finançar tot el projecte, el Carrilet organitza una festa de cap d’any a la sala Contramestres, una cursa popular l’11 de febrer al matí, i el Frikibingo (que el 16 de desembre serà a la Sala Stroika de Manresa) el vespre del mateix dia.

Tot plegat volen que serveixi per convertir el Carnaval del 2017 en un carnaval molt especial, tal i com va explicar Toni Fernández del Carrilet.

 

La roda de premsa del Carnaval va cloure amb una ‘performance’, a mode d’introducció, en què van intervenir el pare Claret i Maria Magdalena “verge de la seixanta novena”: