Sant Fruitós de Bages s’ha sumat a la Setmana de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 22 de setembre a Catalunya i que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Per aquest motiu, Sant Fruitós ha promogut tres activitats: sessions d’educació viària a les escoles, dues sessisons de manteniment i reparació de bicicletes i una pedalada popular el proper dissabte a dos quarts de 6 de la tarda.

La setmana de la mobilitat sostenible i segura  obliga també als ajuntaments adherits a fer actuacions permanents al municipi. L’edició passada l’Ajuntament va habituar el pas a peu o en bicicleta per sota la carretera de Sant Benet cap a Torroella i enguany l’acció permanent en termes de mobilitat sostenible és la passarel·la de la C-16c. Es tracta d’una passarel·la de vianants que unirà els polígons Riu d’Or-Casanova i Sant Isidre. Ho ha explicat a Ràdio Sant Fruitós el regidor de Medi Ambient, Xavier Racero:


L’últim ple de l’Ajuntament de Sant Fruitós va aprovar definitivament el projecte. El termini d’execució de les obres està establert en un màxim de 5 mesos des del seu inici i el cost previst és de 630.000 euros.