Pas ferm dels estudiants sallentins a favor del referèndum

160

Estudiants de secundària de l’institut Llobregat de Sallent s’han manifestat avui a Manresa a favor del referèndum de l’1-O. Ho han fet juntament amb un centenar més de companys dels centres Lluís de Peguera, Guillem Catà i Pius Font i Quer. Demà ho tornaran a fer, tot i que una mica més lluny. I és que es desplaçaran fins a Barcelona, ja que Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han convocat concentracions estudiantils aquests dos dies a les principals capitals catalanes.

Alguns dels estudiants sallentins que donen suport a la vaga expliquen que ho fan perquè creuen que “no és normal” la resposta del govern espanyol davant la celebració del referèndum. També afegeixen que és una manera de reivindicar des d’ensenyament “la voluntat del poble català -que vol votar-” i defensar drets que han estat “retallats” com la llibertat d’expressió.

Davant el moment excepcional que viu Catalunya, doncs, els joves han pres partit i secunden la vaga que han convocat Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per aquests dos dies. Demà, l’acte principal serà a Barcelona, on està previst que es trobin milers d’estudiants dels diferents centres educatius de Catalunya.