El Parc del Secà es presenta en societat demà amb el concert de Gossos com a cirereta del pastís

165
El Gerent del consorci_del_bages_per_a_la_gestió_de_residus, Ricard Jorba, en el parc_del_secà

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha habilitat el Parc del Secà, l’anomenat terreny de les Comelles, entre el polígon de Bufalvent i la deixalleria i dissabte en fan la inauguració amb una jornada gratuïta plena d’activitats.

El parc es troba entorn del Parc Ambiental de Bufalvent, on es fa el tractament de residus i té tres itineraris marcats. L’objectiu del Consorci és valorar el conreu de secà i el potencial de les oliveres autòctones, la majoria centenàries, que es troben en el terreny.

El gerent del Consorci del Bages per a la gestió de residus, Ricard Jorba, vol remarcar sobretot el contrast entre la terra de la qual s’aprofitava tot i la pila de residus que hi ha a la zona de tractament de residus.

Amb les oliveres centenàries de fons, Gossos oferirà el primer concert en gran format després d’un any i mig de la gira GO22OS (Gossos 22). Havia de ser el segon, però s’ha convertit en el primer després que la pluja els impedís tocar al concert de Patum de dissabte passat. Oriol Farré avança que el concert serà amb cançons més animades i amb la presentació de la cançó “La llum que portes dins” de la campanya “Manresa et porto al cor”. Com que presenten disc el setembre, també tocaran cançons mítiques del grup manresà.

El concert serà a les 10 de la nit, però les activitats comencen molt abans el matí. Les excursions pels itineraris que el Consorci ha marcat al Parc, es podran fer el matí a partir de les 8. A la tarda, seguiran les activitats d’animació de contes, vol en falcons i tast d’olis. Malauradament l’oli encara no podrà ser de les oliveres del mateix parc perquè cal esperar un parell d’anys. L’olivicultor i vitivinícola de l’Obaga de l’Agneta responsable de l’activitat, Sergi Cámara, explica que el tast vol vincular la relació que pot tenir l’oli autòcton amb la conformació del territori i del paisatge.

Hi haurà una zona d’aparcament habilitada al carrer Pau Miralda, al polígon de Bufalvent de Manresa, i als entorns. El concert tindrà lloc en un camp enmig del Parc del Secà, amb vistes del Parc ambiental i Montserrat. S’ha reservat un espai de més de 1.000 metres quadrats per al públic del concert, i s’aprofitaran les feixes existents que conformen un amfiteatre per garantir màxima visibilitat de l’escenari des de qualsevol punt.

Podeu escoltar les entrevistes senceres al gerent del Consorci del Bages per a la gestió de residus, Ricard Jorba i L’olivicultor i vitivinícola de l’Obaga de l’Agneta responsable de l’activitat, Sergi Cámara seguint l’enllaç partir del minut 13 en el programa de Sant Fruitós en moviment.

Imatge. El Gerent del Consorci del Bages per a la gestió de residus, Ricard Jorba, al Parc del Secà.