La PAH Sant Fruitós aconsegueix el primer comptador d’Aigües de Manresa per a ús social

150

PAH SANT FRUITÓS.- El passat 7 de febrer es va fer efectiva la signatura del contracte de subministrament d’aigua a un habitatge de Calders on conviuen 3 adultes i dues menors en situació irregular.

L’habitatge, que forma part de l’Obra Social de la PAH va ser recuperat fa 3 mesos i està a l’espera que la propietat, Blakstone amb la seva gestora Anticipa, ofereixi un lloguer social a la família. Aquest és el primer cas que es dóna a Catalunya d’alta d’un subministrament en un habitatge ocupat seguint les recomanacions de la Llei 24/2015 de protecció a les famílies en risc d’exclusió residencial relativa a la garantia de subministraments bàsics.

Aigües de Manresa, en col·laboració amb serveis socials, ha arribat a un acord amb la família i la PAH Sant Fruitós amb el qual instal·len un comptador “d’ús social” durant un període d’un any mentre la família regularitza la seva situació. Segons la portaveu de PAH Sant Fruitós “estem molt contentes d’haver assolit aquest contracte que pot servir d’exemple per a altres consistoris i companyies de subministraments” també “valorem molt positivament l’actitud d’Aigües de Manresa de comprensió i solidaritat amb la situació de la família i els esforços per part de serveis socials de l’ajuntament de Calders”.

Fa menys d’un any que va néixer PAH Sant Fruitós al territori i ja han signat 6 dacions totals, 1 reestructuració fins al final de la hipoteca i 6 lloguers socials aplicant la llei 24/2015.