Orive: “El campus internacional és l’herència de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet”

286

Ho van avançar en el programa especial del dia de la cloenda de Sant Fruitós Ciutat del Bàsquet Català 2016: Sant Fruitós podria acollir el primer campus de bàsquet internacional a l’estiu. Doncs bé, la idea comença a agafar forma.

Carles Orive organitza des de fa mesos un campus de bàsquet pel mes d’agost a Sant Fruitós de Bages, juntament amb l’escola Paidos, l’Ajuntament i amb la North Atlantic Basketball Academy (N.A.B.A.) de Dublín.

La idea va començar amb la visita del director de la N.A.B.A a Sant Fruitós, Dermot Rusell, que va quedar sorprès del potencial basquetbolístic del poble i va proposar a Orive de fer un campus d’estiu, paral·lel a un altre que també s’estarà fent a Dublín. Ara mateix el Carles fa d’entrenador principal de la N.A.B.A a la capital irlandesa i des d’allà, ens ha explicat l’essència del projecte.

El Campus es farà al pavelló de l’escola Paidos i els jugadors s’hi podran apuntar per setmanes. Les dues primeres setmanes seran entrenaments per a noies que hagin nascut entre el 1999 i el 2005, és a dir, d’entre 1r d’ESO i 2n de Batxillerat. La segona quinzena estaria més enfocada a equips, tant masculins com femenins, tot i que també estarà oberta a jugadors de forma individual que s’agruparien amb 2 equips de la N.A.B.A, un de cadet i l’altre júnior. També es farien partits de pretemporada amb els equips.

Rusell, director de la N.A.B.A, vindrà a veure si hi ha algun jugador o jugadora amb potencial per donar-li una beca d’estudi per anar a Irlanda o bé als Estats Units.

De moment s’han interessat a venir al campus de Sant Fruitós jugadors d’Itàlia, Àustria, Finlàndia, Estats Units, País Basc i Valladolid, entre altres. Amb tot, el projecte està acabant de lligar caps per fer-se realitat i el Carles combina l’organització del Campus amb la seva feina d’entrenador principal al centre d’alt rendiment de la N.A.B.A a Irlanda. Ell mateix ens explica el seu dia a dia.


Els jugadors de la NABA tenen l’oportunitat de fer tornejos internacionals, com per exemple el que faran per Setmana Santa a Viena, amb 400 equips d’arreu del món.
Les persones que estiguin interessades a saber més coses sobre el Campus Internacional a Sant Fruitós poden escriure a naba.barcelona@gmail.com.

Imatge de Carles Orive en un entrenament a la N.A.B.A.