Oriol Ribalta, de 24 anys, es converteix en l’alcalde més jove del Bages a Sallent

370
Pla mitjà del futur alcalde de Sallent,Oriol Ribalta, davant de l'Ajuntament. Imatge del 28 de maig del 2019. (Horitzontal)

Esquerra Republicana de Sallent tornarà a governar al poble després de 12 anys sense fer-ho i ara governaran amb l’alcalde més jove de la història del Bages. En aquest cas qui ocuparà el càrrec serà Oriol Ribalta, el futur alcalde més jove que tindrà el Bages.

Amb només 24 anys Oriol Ribalta serà el nou alcalde de Sallent. Malgrat la joventut, i conscient que dirigir Sallent no és el mateix que Cabrianes, es veu “preparat” pel nou repte. “Toca arremangar-se i treballar”, afegeix.

Els bons números fan que Ribalta no necessiti pactes. No obstant això, assegura que és partidari d’un govern de consens. “Hi ha coses del dia a dia que pots decidir tu, però per les grans decisions és bo que hi hagi acords amplis”, opina.

Saldoni, per la seva banda, ha sigut alcalde des del 2011 i reconeix que el succeït el 26-M ha estat “una sorpresa desagradable”. La formació ha obtingut només 100 vots menys que el 2015, però l’increment de participació, del que n’ha sortit beneficiada majoritàriament ERC, fa que hagin passat de sis a quatre regidors.

L’actual alcalde en funcions de Sallent, lamenta que una part de l’electorat no hagi tingut en compte el que ha fet el seu govern els darrers anys per transformar Sallent. Ell mateix també assegura que els altres partits han fet campanya assegurant que ell i el seu equip portaven masses anys al govern i això ha fet decantar la balança als sallentins assegura.

Segons Saldoni, Sallent ha de fer un creixement i això necessita acords. En aquest sentit, recorda que durant la campanya van assegurar que passés el que passés, oferiríem un pacte a ERC.

Saldoni, a més, des del gener del 2018 era el president de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), substituint a Miquel Buch, que va passar a ser conseller de la Generalitat. El fet que deixi de ser alcalde, implicarà, alhora, que no podrà presentar candidatura per renovar la presidència. Malgrat ser una etapa breu assegura que se sent orgullós de la feina feta.