Oriol Quintana i Valentí Roqueta seran els pregoners de la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós

164
Pregó Festa Major d'Hivern Sant Fruitós de Bages 2016. Foto: Laia Candàliga

Torna la Festa Major d’Hivern a Sant Fruitós de Bages i ho fa amb el canvi d’espai del pregó, de la sala de plens al Nexe, per rebre el vitícola Valentí Roqueta, president de Roqueta Origen i el cantant de Quartet Mèlt, Oriol Quintana. El regidor de cultura, Xavier Racero, explica que el canvi es fa per acollir amb amplitud a tots els assistents, com també a l’Agrupació Coral de Sant Fruitós.


Roqueta parlarà dels inicis de la recuperació del monestir de Sant Benet, que enguany celebra 10 anys. La pregunta estrella és si Quintana, membre de Quartet Mèlt, ens homenatjarà amb alguna interpretació. El tècnic de cultura, Jordi Planell i el regidor, Xavier Racero, contesten que hi haurà alguna sorpresa.

Els diners recaptats en el concert de la Unió Musical del Bages de dissabte a la nit, aniran destinats a programes de l’Escola de Música i Arts Navarcles- Sant Fruitós. Uns 40 músics ompliran el Teatre Casal Cultural sota la direcció de Joaquim Piqué, d’una banda musical que ja arriba als 22 anys dalt dels escenaris. El Col·lectiu Xarxa d’Espectacles serà l’entitat distingida a l’esmorzar de germanor de diumenge, per la seva trajectòria programant espectacles familiars al poble.

Podeu escoltar l’entrevista completa al regidor de cultura, Xavier Racero i al tècnic Jordi Planell valorant el concert de La Pegatina de la setmana passada i explicant els detalls de la Festa Major d’hivern que segueixen dissabte i diumenge, a radiosantfruitos.cat o bé a onabages.cat.

La programació de la Festa Major d’Hivern de Sant Fruitós de Bages 2017

Arriba la Festa Major d’Hivern amb moltes activitats per aquest cap de setmana.
La missa en honor al Sant Patró del municipi, que es durà a terme el mateix dissabte a les 11 del matí a l’església parroquial, donarà el tret de sortida a la celebració. Posteriorment a partir de les 12, a la plaça de l’església, hi haurà una actuació dels grallers i geganters del poble, una ballada de sardanes amb la cobla Lluïsos de Taradell i es culminarà amb un vermut popular. Durant la matinal, el museu de Sant Fruitós celebrarà una jornada de portes obertes.

A les 7 de la tarda, el Nexe- Espai de Cultura celebrarà l’acte institucional del pregó de la Festa Major, enguany a càrrec del Sr. Valentí Roqueta, tot rememorant els 10 anys de la recuperació del Monestir de Sant Benet i del pregó jove, a càrrec del cantant Oriol Quintana, component del Quartet Mèlt. En el decurs de l’acte actuarà l’Agrupació Coral Sant Fruitós que interpretarà diverses cançons i l’himne del poble.

El colofó final de la jornada de dissabte a dos-quarts de 10 de la nit, anirà a càrrec de la Unió Musical del Bages amb un concert de música de banda sota la direcció de Joaquim Piqué. El cost de l’entrada és de 5€ i la totalitat de la venda aniran destinats a programes de l’Escola de Música i Arts Navarcles- Sant Fruitós. Les entrades es poden adquirir a l’Àrea de Cultura de l’ajuntament. Els alumnes de l’escola de música tenen entrada gratuïta.

El programa d’actes continuarà el diumenge 22 amb el ja tradicional esmorzar de germanor entre l’ajuntament i les entitats locals on es lliurarà una distinció al Col·lectiu Xarxa per la seva trajectòria de 20 anys programant espectacles infantils al municipi i es farà menció especial de l’efemèride d’altres entitats. A banda, el mateix diumenge es realitzaran visites gratuïtes a Món Sant Benet, amb inscripció prèvia des de l’Àrea de Cultura de l’ajuntament. A les 6 de la tarda del diumenge el col·lectiu Xarxa ha programat l’espectacle de teatre infantil La Rateta de la companyia La Roda Produccions al Teatre Casal Cultural.

Dilluns serà festiu a Sant Fruitós de Bages i hi haurà la tradicional Festa de Gegantons per a nens i nenes de p3 a 6è de 9 a 6 de la tarda. La Festa serà al nexe, té un preu de 9€ i cal apuntar-se abans del 18 de gener.

Imatge. Pregó Festa Major d’Hivern Sant Fruitós de Bages 2016. Foto: Laia Candàliga