Oriol Junqueras es querella al Jutjat de Manresa per “coaccions” i “amenaces” del Suprem

97
Oriol Junqueras sortint de Lledoners per anar al Campus Manresa de l'UVIC-UCC. - FOTO: ACN
Oriol Junqueras sortint de Lledoners per anar al Campus Manresa de l'UVIC-UCC. - FOTO: ACN

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha presentat una querella al jutjat de Manresa per “coaccions, amenaces i contra els drets cívics fonamentals” en relació a l’avís que el Suprem va fer sobre el confinament dels presos. El tribunal va difondre un missatge on avisava que si les juntes de tractament avalaven que els presos independentistes passessin la quarantena a casa podrien incórrer en prevaricació i es demanava que s’identifiqués els funcionaris que prenien la decisió.

Segons han avançat TV3 i La Vanguardia, la querella assenyala que aquest avís és “un immerescut atac a la separació de poders, a la llibertat en la presa de decisions independents i a la neutralitat dels funcionaris”, a banda d’atacar els drets civils de Junqueras.

L’escrit, presentat al jutjat de Manresa el passat diumenge al migdia, demana que s’investigui l’origen del missatge que va difondre el Suprem i qui va ordenar enviar-lo.

A més, la defensa de Junqueras també adverteix que els membres del Suprem “no es poden dirigir a funcionaris de l’administració penitenciària abans de les seves deliberacions per censurar la seva conducta i afectar el sentit del seu vot”.

A la querella es recorda que tant l’Alta Comissionada per als Drets Humans de l’ONU, com el Consell d’Europa com diverses entitats han defensat que es redueixi al màxim possible el nombre de reclusos per evitar contagis, tant de treballadors com d’interns.