Ara fa uns dies, el poble de Fonollosa va viure un fet històric: el passat divendres un equip del Club Esportiu Fubtol Sala Fonollosa va jugar un amistós contra el Liverpool, a la mateixa localitat anglesa. Un partit amb motiu del centenari del club bagenc que va aplegar moltíssima expectació al poble. Centenars de persones es van concentrar als voltants d’una pantalla gegant per veure el partit en directe a través de Canal Taronja que en feia la retransmissió.

El president del club, Oriol Duocastella, explicava a l’Esport i Punt d’Ona Bages que mai havia vist el poble tan bolcat.

L’expedició va tornar la matinada de diumenge a dilluns amb una gran ressaca emocional i després d’una experiència que defineixen d’inolvidable. Un partit amistós que, a més a més, van guanyar tot i que el resultat sigui el menys important. De fet, el club batejava aquest duel com el partit del mil·leni.

Fonollosa és un poble en el que hi viuen 1.000 i poc habitants, tot i que en el seu nucli tan sols hi viuen uns 300 aproximadament. Es van enfrontar a la secció de futbol sala del Liverpool futbol club i equip que juga a la Primera Divisió d’Anglaterra.

Com es gesta la iniciativa?

Tot plegat va sortir de la iniciativa pròpia del president del club, l’Oriol Duocastella. Ell sentia la necessitat de seguir dignificant el Fonollosa. Fa un any van celebrar el partit del centenari contra el Barça B i ara buscaven fer un pas més enllà. A partir d’aquí, Duocastella es posa en contacte amb diversos clubs europeus fins que troba el Liverpool i decideix proposar a Canal Taronja fer la retransmissió televisiva. Les dues parts arriben a un acord i així va ser.

Això ha deixat una experiència inolvidable en la retina de molts jugadors. Una experiència que, des del club, no descarten tornar a repetir.

El Club Esportiu Fonollosa es va refundar fa 7 anys de la mà del mateix Duocastella. Les dificultats han estat grans, però la feina ha valgut la pena. Ara l’objectiu és seguir organitzant esdeveniments