Ona Moianès, la nova ràdio de la nova comarca

169

Ràdio 010 és l’emissora més jove de la comarca i la més petita. Fa pocs mesos va recuperar les emissions, en un municipi de poc més d’un miler d’habitants. Santa Maria d’Oló té, juntament amb Moià, una de les dues úniques emissores municipals que estan actives a la nova comarca del Moianès. El repte que tenim ara davant és el de bastir un nou espai audiovisual de comunicació propi, Ona Moianès, que esperem tirar endavant a partir de la suma d’energies.

El món de la informació en una emissora municipal basada en el voluntariat sol ser moltes vegades difícil: els mitjans són limitats, el personal no s’hi pot dedicar plenament i els recursos són escassos. Sumar esforços i energies pot, si bé no ser la solució, permetre a un petit projecte fer-se més gran.

La cobertura del procés participatiu del Moianès és un bon exemple del resultats que es poden obtenir amb la mancomunió d’esforços de les diverses ràdios locals del nostre territori. Si bé aquest projecte no es va fer sota el paraigües d’Ona Moianès, si que va ser un projecte pilot de col·laboració entre emissores municipals que va tenir el seu fruit; vam ser doncs l’únic mitjà de comunicació amb corresponsals desplaçats a totes les deu poblacions votants.

El projecte de la nova cooperativa d’Ona Bages ens ha donat força per ara fer un pas més amb l’objectiu de fer créixer la nova ràdio de la nova comarca. Naixem, doncs, amb la voluntat d’explicar de primera mà i en primera persona tot allò que passa a aquest nou territori, volem acostar-vos a la informació local i sobretot adaptar-la a la nova realitat del Moianès tot professionalitzant-nos, reinventant continguts i generant més i millor informació local.

Núria Picas, redactora d’Ona Moianès