Ona Bages: Una nova ràdio que tocarà la fibra social

171

La ràdio és molt més que informació, música i entreteniment; és també crear opinió, omplir-nos de continguts que ens aportin coneixement i consciència de la diversitat humana, generacional, racial, laboral i social que ens envolta, i és també implicar al màxim les persones, les emocions, les experiències i les necessitats de cadascú.

Des de les emissores locals ja fa anys que treballem amb persones de diferents edats i realitats socials, amb projectes com els de ràdio escolar o ràdio-escola, on els nens i nenes de diferents centres fan programes propis i coneixen el món de la comunicació, on aprenen a buscar, seleccionar, valorar i elaborar informació per expressar-se amb és fluïdesa i seguretat.

Donem veu a les llars d’avis, ells tenen molt a dir-nos, i nosaltres que aprendre, els ajudem a que no s’aïllin de la realitat i que gaudeixin d’un espai propi.

Amb Ona Bages volem portar la ràdio més lluny, i fer-la arribar a nous espais de la comarca, des de la universitat a l’hospital, del centre penitenciari a les residències d’avis, i buscarem la complicitat d’institucions, empreses i d’entitats socials per poder-ho dur a la pràctica.

La ràdio és el resultat d’un treball en equip, fet per difondre informació i entretenir i per ajudar socialment a tot aquell que necessita estar més a prop del món real. Des de la ràdio de proximitat es fomenta la mirada reflexiva, crítica i responsable per contribuir en les grans qüestions de la societat, la integració i la sensibilització sobre la realitat social.

La ràdio genera una situació comunicativa molt particular, en la qual l’emissor i el receptor es veuen sense ser vistos, es perceben espais sense ser percebuts; sobre el no res, es dibuixen mars, rius, muntanyes, animals, cares, somriures, tristesa… La ràdio, com a vegades es diu, és un mitjà cec, però també és, al mateix temps, un món de color amb la millor capacitat de comunicar

Neus Solà, responsable d’acció social a Ona Bages