Les ràdios municipals d’aquestes comarques sempre s’han basat en el model de voluntariat, on els aficionats a la ràdio posen el seu esforç i la seva dedicació per aconseguir tirar endavant cadascuna de les nou emissores que sonen al Bages i al Moianès.

Seguint amb aquesta idea d’esforç i d’objectiu comú, amb Ona Bages hem volgut fer un projecte democràtic, obert i que promogui la participació dels seus integrants d’igual a igual. Per això ens hem constituït com a cooperativa, de manera que es professionalitzin els continguts de les ràdios per crear ocupació, tot mantenint els valors cooperatius.

Col·laboradors de les 4 emissores que engeguen el projecte vam considerar que la millor opció era fer una cooperativa, i així hem passat de ser companys a ser socis: treballarem plegats, braç a braç, per aconseguir una nova ràdio de qualitat que ajudi a cohesionar la comarca i impulsar-ne la comunicació.

Ona Bages, per tant, neix amb un equip de professionals i col·laboradors de perfils diferents; des de periodistes a tècnics, passant per economistes, informàtics o estudiants, tots disposats a aconseguir que la nova ràdio que sonarà a la comarca sigui un referent comunicatiu i laboral.

Enric Claret, gestor d’Ona Bages