Ona Bages celebra el seu segon aniversari consolidada i en progressió

268
II Aniversari Ona Bages- Ona Moinaès al Bosquet de Sant Fruitós de Bages
II Aniversari Ona Bages- Ona Moinaès al Bosquet de Sant Fruitós de Bages

Ona Bages – Ona Moinaès ja té dos anys de vida. Ho va celebrar dissabte (aquí les fotos) amb un pica-pica al bosquet de Sant Fruitós de Bages on, a part dels membres de la cooperativa, van assistir col·laboradors de les ràdios i representants de les entitats i partits polítics locals. Anaïs Vila, cantautora santpedorenca i membre d’Ona Bages, va posar el llacet a l’acte cantant cançons del seu primer àlbum i avançant-ne alguna del segon (previst pel setembre). Entremig, el director i ideòleg de la cooperativa, el periodista Marc Martínez Amat, va fer una intervenció davant els presents per rememorar la feina feta en aquests dos anys i posar en valor la tasca i els objectius realitzats per ‘Ona Bages – Ona Moianès.

 

La cooperativa de ràdio, va néixer a l’abril de 2015 amb la idea d’agrupar les ràdios municipals sota un mateix paraigües corporatiu per dóna’ls-hi més força, continguts i qualitat. L’objectiu, a més, era inserir com a professionals o semi-professionals a joves periodistes i estudiants de comunicació.

En el primer any, es va apostar per establir i potenciar serveis informatius a les ràdios municipals dels pobles adherits a la cooperativa, Ràdio Santpedor, Ràdio Sant Fruitós, Ràdio Sallent, i Ràdio 010. A més, es va crear per aquestes emissores una fórmula musical pròpia combinant música d’artistes de la comarca i també cançons rítmiques i conegudes per tothom.

El segon any s’ha fet un pas més enllà i s’han creat programes propis com l”Efecte Sonor’ d’Anaïs Vila, que dóna veu cada setmana a músics de tots els racons de la comarca; i el ‘Des de Dins’, un programa pioner a Espanya, conduït per Neus Solà amb la col·laboració dels interns de la presó dels Lledoners, i emès pel gran públic.

A dia d’avui, Ona Bages-Ona Moianès té previstes noves aliances amb ràdios d’altres municipis i ha elaborat un pla per escrutar la seva activitat i la de les ràdios adherides per tal de seguir millorant el servei que ofereix. En aquests dos anys, a més, ha anat creixent de forma sostinguda la seva presència a les xarxes i al web. Acumula més de 1.000 seguidors sumant els perfils de Facebook i Twitter, i una mitjana aproximada de 10.000 pàgines úniques vistes cada mes (en aquestes dades s’hi sumen, a part de les visites al web d’onabages.cat, les visites a onamoianes.cat, santpedor.net, radiosallent.cat, i radiosantfruitos.cat).

No us perdeu el muntatge en vídeo-musical de resum de l’acte que ha preparat Joan Griera: