Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Oló recupera la tradicional caminada en la 48ª diada del Soler

Tot i això, enguany tampoc s’ha fet l’arrossada popular a causa de les restriccions sanitàries.

La diada del Soler torna a celebrar-se en un format més reconeixible que l’any passat. I és que el 2020 la pandèmia per coronavirus va obligar, per primera vegada en 47 anys, a suspendre la passejada fins la masia del Soler. 

A tot això, el proper diumenge 23 de maig, Oló celebrarà l’edició número 48 d’aquesta festa primaveral organitzada des del Moviment Júnior. Enguany s’ha organitzat un espectacle a les 11 del matí que anirà a càrrec de la companyia Circ de Jocs i l’obra “Totes som pallasses”. Tot seguit, es farà la caminada fins el mas del Soler on a les dues de la tarda està previst un dinar popular.

Això sí, no hi haurà la tradicional arrossada sinó que s’ha ofert l’alternativa de reservar el menjar als restaurants i bars del poble, com Cal Ramonet, el Bar Piscines i l’Hostal Santa Maria, amb l’opció que el menjar es porti fins el Soler. L’opció de que el menú anés a càrrec de la restauració local ja es va adoptar l’any passat amb èxit, tot i que es va fer de manera simbòlica sense fer la caminada. Un cop la gent arribi al Soler, es repartiran per taules respectant els grups bombolla. A banda del dinar, també hi haurà venda de records per part dels organitzadors.

El Moviment Júnior és una entitat que des de 1972 desenvolupa una tasca educativa pels més petits de Santa Maria d’Oló, organitzant excursions, trobades i colònies. Aquesta diada no només aplega els nens i nenes del poble, si no que és una activitat on cada any s’hi sumen entre 200 i 300 persones entre pares, monitors i nens.