Oló acull la jornada del vi del Moianès amb l’objectiu de potenciar el cultiu de vinya a la comarca

151

La DO Pla de Bages i el Consell Comarcal del Moianès celebren la Jornada del Vi del Moianès per incentivar la vinya a la comarca. Part de la comarca del Moianès forma part de la DO Pla de Bages i per aquest motiu la DO i el Consell Comarcal han sumat forces per incentivar el cultiu de la vinya al territori. Aquest dilluns Santa Maria d’Oló ha estat el poble escollit per celebrar aquesta trobada, de fet, Oló té els dos únics cellers del Moianès, L’Oriol és el propietari del Celler Sant Miquel d’Oló i ens detallava el propòsit de la trobada.

Moià, l’Estany, Calders i Monistrol de Calders són els altres pobles del moianès que formen part del territori de la DO Pla de Bages, l’Oriol ens explicava que una 30 de persones han acudit amb interès per començar projectes vinícoles, així i tot, per veure un tercer celler al Moianès tocarà esperar.

La Jornada ha permès als interessats visitar els dos cellers del poble, Sant Miquel d’Oló, el més jove de la DO i el Celler Colltor, el primer a recuperar la vinya al poble.

 

Imatge cedida per Celler Sant Miquel d’Oló