Núvols, ruixats i ambient fresc

143

Aquest matí ens hem llevat amb el cel serè i un ambient més fred, sobretot a les valls i fondalades, amb termòmetres fins i tot per sota dels 10ºC en alguns casos. Amb el pas de les hores, però, els núvols han tornat a guanyar terreny i, de fet, la tarda es presenta insegura, amb risc d’alguns ruixats poc importants que seran més probables de cara al vespre.

Tot plegat, és fruit d’un nou canvi de temps que, per efecte d’aquest cel més gris, mantindrà la temperatura bastant a ratlla, entre els 15 i els 18ºC en conjunt.

Demà començarem el dia encara amb inestabilitat. Hi haurà molts núvols i s’escaparan alguns ruixats residuals però la tendència serà que, de mica en mica, es vagin obrint clarianes i entre el migdia i la tarda acabarà imposant-se el sol. Això permetrà que la temperatura es recuperi respecte avui i les màximes s’enfilin per damunt dels 20ºC.

Dijous tornarem a parlar de ruixats. Unes precipitacions que sembla que seran més generals i continuades que no pas les d’avui i demà i que cauran, sobretot, entre el migdia i la tarda. De nou, aquesta situació de temps més inestable portarà un descens de la temperatura i l’ambient serà fresc. Per tant, la calor intensa que teníem la setmana, de moment, no tornarà.