Núvols augmentant amb el pas de les hores. Xàfecs de matinada

164

Ens hem llevat amb glaçades importants a la comarca a causa d’una matinada molt asserenada. Les temperatures mínimes s’han situat de la següent manera: Súria -4.5º C, Sallent -4.0º C, Fals -3.5ºC, el Serrat de Castellnou -3.0ºC i Santpedor i Manresa -2.0ºC. Els núvols mitgencs ens han començat a afectar ja de bon matí i de fet es faran força espessos a la tarda amb unes temperatures màximes que es mouran entre els 7 i els 9ºC. La pròxima matinada les pluges febles poden afectar gran part de la Catalunya central, en principi registres modestos d’entre 2 i 5 mm en la majoria de casos amb una cota de neu que se situarà entre els 800 i els 900m.

Demà al matí quedarà un dia força rúfol amb boires i un alt nivell d’humitat i creiem que a mig matí la pluja ja no ens afectarà. Els núvols no acabaran de desaparèixer i de fet de cara a última hora de la tarda ens pot afectar algun petit xàfec que es desplaçaria d’est a oest, en principi de poca intensitat. Les temperatures mínimes de cara a demà seran clarament més altes a causa de la nuvolositat nocturna. Les màximes semblants a les d’avui.

Foto: Cel enrajolat d’altocúmuls aquest matí des del Serrat de Castellnou. Diu la dita: cel enrajolat al cap d’unes hores terra mullat. Sembla que es podria complir amb el pas del front la pròxima nit i matinada.