Nuvolositat en augment i primers ruixats

79

Comencem el dimarts i donem la benvinguda a l’estiu amb un ambient molt suau a primeres hores del dia i alguns núvols alts preludi d’un canvi de temps. La nuvolositat anirà en augment al llarg del dia deixant un cel enteranyinat o mig ennuvolat a molts sectors. A més, serà durant el vespre nit quan una línia de ruixats, localment amb alguna tempesta, podrà afectar molts punts de la Catalunya Central, principalment de la comarca del Solsonès o Bagès. Tot plegat, amb una temperatura que es mantindrà sense canvis destacables; migdia càlid amb valors màxims que s’acostaran als 30ºC.

Demà dimecres, inestabilitat. Possibilitat de xàfecs dispersos i irregulars durant tot el dia i localment podran descarregar amb moderada-forta intensitat, afectant bona part de la Catalunya Central. Per tant, no s’espera una jornada passada per aigua, però si ruixats que aniran apareixent aquí i allà. Amb tot, el termòmetre baixarà i ho farà de 3ºC a 5ºC. En conseqüència, la calor de ple estiu ja serà història i l’ambient serà clarament més agradable.

I de cara als pròxims dies, dijous petita treva amb més estones de sol arreu, però de cara a divendres els ruixats i tronades reapareixeran i tornarien a regar el territori. Pel que fa a la temperatura, sense canvis, més normalitzada per l’època de l’any, i amb valors màxims que amb prou feines superaran els 27 o 28ºC.