Nuvolades de tarda avui, clara pujada de temperatures a partir de demà

143

Després d’un cap de setmana dividit en dues parts amb un dissabte molt inestable amb tronades i xàfecs acompanyats de fang i un diumenge molt més tranquil esperem per avui un dia amb nuvolades sobretot al nord de la comarca. Els xàfecs forts tempestuosos quedaran circumscrits cap a les comarques del Berguedà, el Solsonès i el nord d’Osona al llarg de la tarda. Cap al vespre alguns d’aquests xàfecs poden afectar l’oest i el nord de la nostra comarca, tot i que la probabilitat no és massa alta. Les temperatures màximes se situaran avui entre els 30 i els 33ºC. El vent de component sud bufarà amb ganes a la tarda a tota la comarca.

De cara a demà s’espera un dia tranquil, amb força núvols al matí però amb força més sol a la tarda i amb unes temperatures màximes que pujaran un parell de graus respecte avui. La marinada bufarà entre feble i moderada a la tarda.

Per dimecres esperem una clara pujada de les temperatures amb un cel asserenat i amb una humitat ambiental baixa. Dijous les temperatures encara pujaran més i podem tenir màximes d’entre 36 i 38ºC a gran part del Bages amb una mica de vent de l’oest, càlid i sec. Molta precaució en zones forestals i agrícoles.

Foto: Dissabte va ser un dia insegur, amb xàfecs i tronades. Llampec dissabte passat des del Serrat de Castellnou