Núria Rial, Quartet Mèlt i l’Orquestra Terrassa 48 actuaran en el 22è Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós

175
22a edició festival Música Clàssica, Memorial Eduard Casajoana 2016, Mireia Pintó i Mac McClure, http://www.festivalsantfruitos.com/mireia-pinto-mezzosoprano-mac-mcclure-piano/

El certamen recupera l’escenari de Sant Benet de Bages, on es va celebrar de l’any 1998 al 2000, i se suma enguany a l’any del modernista Ramon Casas, que commemora el seu 150è aniversari, amb un acte el dimecres abans de l’estrena del festival.

La programació musical començarà el primer dijous de juliol amb la soprano de Sant Joan de Vilatorrada. Rial presentarà un repertori de música barroca al costat de la companyia de Luxemburg ArteMandoline. Continuarà els següents dijous de juliol, amb Mireia Pintó i Vladislav Bronevetsky, que en aquesta edició actuaran per separat. La mezzosoprano cantarà al costat del pianista nord-americà Mac McClure i Bronevetsky amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48. L’organització tenia ganes que actués una orquestra al festival i al final, lligant les agendes, com explica Mireia Pintó, ho han aconseguit. A més, Quartet Mèlt, guanyador de l’última edició de l’Oh Happy Day de TV3, també hi serà per presentar la seva faceta menys comercial.

La 22a edició del Festival de Música Clàssica compta amb 38.000 € de pressupost, 11.000 els posa l’Ajuntament de Sant Fruitós, que ha volgut compensar la pèrdua per l’augment de l’IVA cultural. La resta provés d’espònsors que també confien en el projecte.

Pintó ens fa un petit tast de la programació del 22è Festival de Música Clàssica.

Imatge. 22a edició Festival de Música Clàssica, Memorial Eduard Casajoana. Concert de Mireia Pintó i Mac McClure.