Nuria Picas va ser un dels plats forts d’entre les activitats organitzades a Santpedor en motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març). L’ultra atleta va parlar, en una conferència a la capella de Sant Andreu, sobre la seva trajectòria en el món de l’ultra-trail davant una trentena de persones entregades. Picas va explicar com la seva vida va fer un gir sobtat després de vèncer, en la seva primera participació, la cursa Cavalls del Vent al 2011; una cursa que després ha guanyat quatre vegades seguides i amb la qual té un vincle sentimental intens. Allà la seva carrera va despegar fins a convertir-se en l’atleta reconeguda internacionalment que és avui. Skymarathon, Transgrancanaria, Zegama, i Transvulcania, són alguns dels grans certàmens internacionals en què ja ha deixat el seu segell, aconseguint varies medalles d’or i de plata.

En finalitzar la xerrada i en el torn de preguntes, Núria Picas va parlar també del paper de la dona en el seu àmbit: “no m’he sentit mai discriminada, al contrari”. Pel què fa a la igualtat de gènere, Núria Picas diu que és “fonamental perquè tots som persones al cap i a la fi”. Tot i això, es desentén d'”aquests rollos q es porten de parlar i dir ‘tots i totes’ i aquestes coses, això no m’agrada perquè precisament diferencia entre homes i dones i no cal, si es diu ‘tots’ entenc que som ‘tots i totes'”.

Però a part de la conferència de Núria Picas va haver-hi més activitats. La pintada mural organitzada pel SAC, l’actuació de geganters, bastoners i castellers, la presentació de l’Arbre de la Dona, la lectura del manifest, el dinar popular i el ball de tarda van ser altres activitats que es van organitzar i en què el poble es va bolcar per commemorar un dia tan especial.