Sant Fruitós de Bages incorpora una àrea de compostatge vegetal

133
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

En podran fer ús els veïns de Les Brucardes, la Rosaleda i Pineda de Bages

En clau de medi ambient i reciclatge, Sant Fruitós de Bages, disposa d’una nova àrea de compostatge vegetal que transformarà en compost les restes de poda de jardins particulars i parcs del municipi. En podran fer ús els veïns de Les Brucardes, La Rosaleda i Pineda de Bages.

L’objectiu d’aquest nou espai és fer més eficient la gestió de la poda evitant que aquests residus acabin a l’abocador i obtenir-ne com a resultat compost, un adob natural que, un cop madur, es posarà a disposició dels veïns de manera gratuïta. Així, els veïns de Les Brucardes, La Rosaleda i Pineda de Bages, podran evitar que les restes vegetals dels seus jardins acabin a l’abocador.

Els veïns d’aquestes urbanitzacions, podran sol·licitar per correu electrònic (ajsfb.recollidafv@santfruitos.cat) o per telèfon (659436084) el servei de recollida gratuït de les restes de poda a la porta de casa seva o dur-la a la deixalleria de Sant Fruitós de Bages. La recollida es realitzarà els dilluns a les 8 del matí i es limitarà a un metre cúbic (una big bag) i 5 feixos. Xavier Racero, regidor de Medi Ambient, ho ha explicat a Ona Bages. “Aquest compost quan sigui generat, aproximadament uns 6-9 mesos, s’anirà doncs donant als propis veïns i a les companyies de jardineria. És economia circular també, perquè la nostra jardineria farà servir el compost per les zones enjardinades. Per tant, és una recollida selectiva dins d’un procés d’economia circular”.

Per tal d’explicar amb més detall aquest nou servei, s’han organitzat sessions informatives amb la ciutadania. La primera reunió serà aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre al local municipal de La Rosaleda. El dissabte 16 de març la reunió tindrà lloc al local municipal de Les Brucardes i a les 12 del migdia al local municipal de Pineda de Bages. Al moment de la recollida del ‘big bag’ ple es deixarà un nou sac buit.

Després de les reunions, s’entregarà als assistents un paquet amb cordills per als feixos i una saca tipus ‘big bag’ per tal de facilitar la separació de les restes de poda. Un cop aquest nou servei estigui en marxa, els participants podran recollir de manera gratuïta l’adob que es generi. Cal remarcar però, que el compostatge triga uns 6 mesos mínim en madurar.