Nou pobles del Bages i el Moianès en prealerta per la sequera al sistema Llobregat

126
Foto de fa 10 dies de la sequera al pantà de la Baells | Josep Sala Francàs
Foto de fa 10 dies de la sequera al pantà de la Baells | Josep Sala Francàs

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va posar en prealerta de sequera el sistema del Ter-Llobregat. Això afecta nou municipis del Bages-Moianès, els quals s’abasteixen d’aigua directament del sistema Bages-Llobregat. Aquests municipis són Sallent, Avinyó, Artés, Calders, Fonollosa, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Rajadell i Castellfollit del Boix.

El Consell Comarcal del Bages és l’entitat responsable de la gestió de l’abastament d’aigua. També treballa en els Plans d’Emergència en Situació de Sequera que estableixen el full de ruta a seguir en cas d’escassetat d’aigua. Aquesta setmana, el Consell s’ha reunit amb la Junta de la Sèquia per valorar la situació i aplicar les mesures pertinents.

Actualment, les reserves dels embassaments del Llobregat i el Ter es troben al 54 % de la seva capacitat. Tot i això, encara no hi ha previst cap restricció que afecti la ciutadania en l’ús directe de l’aigua. Ara mateix, s’està estudiant l’ús de recursos no convencionals, posar en marxa l’activació de pous de sequera i l’aigua regenerada.