Nou pas enrere a les restriccions per fer front a l’explosió de casos

La Generalitat busca reduïr la interacció social per frenar els contagis

173
El president Aragonès i els consellers Argimon i Elena durant la reunió extraordinària de la comissió delegada en matèria de covid-19 per establir noves restriccions a l'entorn de la pandèmia el 12 de juliol del 2021. Pla general. (Horitzontal)

El govern va anunciar ahir les noves mesures que, de nou, afecten a les activitats d’oci nocturn que tancaran a 2/4 d’1 de la matinada. A la mateixa hora, el sector de la restauració haurà d’acabar tant el servei a l’establiment com la recollida o els serveis a domicili.

També acabaran a aquesta hora els esdeveniments culturals que només es podran fer amb el públic assegut. Pel què fa als parcs i les platges hauran d’estar tancats durant tota la nit.

La Generalitat també limita les trobades socials a un màxim de 10 persones que no es podran superar ni en interiors ni en exteriors. Les mesures, però, hauran de passar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya abans d’aplicar-se, ho explicava el Conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Tot plegat davant aquesta explosió de casos, sobretot entre els més joves. Un augment que el conseller de Salut, assegura, no s’esperava.

Per últim, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encarregat que s’estudiï la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià que ha validat el toc de queda en alguns pobles de la comunitat i elabori un informe per si fes falta aplicar aquesta mesura a Catalunya.