El nou equipament municipal que Santpedor guanyarà abans del 2019

128
Cal Clarassó
Cal Clarassó

La Diputació de Barcelona ha concedit 500.000 euros a Santpedor a través de les Meses de Concertació del període 2016-2019, que l’ajuntament ha decidit invertir en la rehabilitació integral d’un edifici històric del casc antic. Es tracta de l’antiga fàbrica de Cal Clarassó, situada al carrer valls al costat del portal de Sant Francesc, que l’ajuntament va adquirir al 2014 després d’un acord de cessió de titularitat.

La idea del consistori, si els tràmits avancen al ritme adequat, és iniciar l’execució del projecte de cara al 2017 i tenir-ho enllestit al 2019, abans d’acabar al legislatura. Un cop enllestida la rehabilitació de l’edifici, que consta de dues plantes de 435 metres quadrats cadascuna, es preveu traslladar allà  la Llar d’Avis Ca l’Arola (actualment és a la Plaça Gran) i posar-hi en marxa un viver d’empreses.

L’ajuntament ja va fer tasques de rehabilitació a l’edifici al 2014, després d’aconseguir-ne la concessió, per valor de 50.000 euros, per tal de consolidar les parts més malmeses. Amb tot, el projecte d’obres preveu conservar les parets exteriors, la xemeneia, la capella i el pou que hi ha el recinte, pel seu valor arquitectònic.