Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Només cinc nous contagis en una setmana al Moianès fan baixar el risc de rebrot a nivells de l’estiu passat

Això sí, el risc encara és alt.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 14 al 20 de maig. 

Després de la fi de l’estat d’alarma les xifres han millorat molt. En els últims 7 dies han donat positiu per covid només 5 persones al Moianès, una xifra que feia mesos que no s’observava. Això ha fet que el risc de rebrot baixi fins els 118 punts, encara 18 punts per sobre del llindar de perillositat. Això sí, una xifra molt allunyada dels més de 400 punts de fa dues setmanes. En canvi, la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, puja una mica i passa de 0,73 a 0,90. 

També augmenten les hospitalitzacions. En total hi ha 4 persones ingressades a causa de la covid, una més que la setmana anterior. Tot i això, la xifra de morts no augmenta per segona setmana consecutiva. 

Si mirem poble per poble, preocupa Castellterçol, amb un risc de rebrot de gairebé 175 punts i 7 contagis en els últims 14 dies.

Amb tot, el ritme de vacunació ha baixat respecte la setmana passada. En total, més de 4.600 moianesos han rebut la primera dosi de la vacuna i més de 2.300 ja disposen de la pauta completa.