No té una rotonda però té un Pavelló Esportiu, Rafa Martínez ja té l’homenatge que Santpedor demanava

186

Rafa Martínez és des de dissabte el nom del Pavelló Municipal de Santepdor. El poble va retre un merescut homenatge al basquetbolista santpedorenc, en un acte multitudinari a l’entrada del Pavelló Municipal, amb unes dues-centes persones, entre elles, la seva família, amics, la seva colla dels Juveniles; i també destacada presència institucional amb el president de l’ACB Francesc Roca, el president del Bàsquet Manresa de l’època en què hi jugava el Rafa, Josep Vives, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i la regidora d’esports, Núria Barba.

Tots ells van destacar en el seu parlament la proximitat de Rafa Martínez, la connexió que sempre ha tingut amb el poble, l’estima que li té tot Santpedor i el seu caràcter cohesionador i lluitador.

Visiblement emocionat, Rafa Martínez va parlar així en el seu torn als parlaments:

Poc imaginava el Rafa, dos anys enrere, que la broma entre ell i un company seu en una entrevista televisiva, quan li preguntaven si tenia res amb el seu nom al seu poble i ell contestava que “ni una rotonda”, acabaria desenbocant primer en una iniciativa popular a Santpedor perquè es posés el seu nom a una rotonda del poble, i en última instància en un homenatge com el d’ahir.

Francesc Roca, president de l’ACB, va tenir també paraules especials pel Rafa i va mostrar-se molt satisfet i content per l’homenatge que li havia brindat el poble.

Roca, a més, destaca de Rafa el seu caràcter i ser un jugador d’equip, com ja pocs en queden:

El mateix Rafa va admetre que no queden gaires jugadors que com ell “completin la seva carrera en només un o dos equips”. Pel què fa a la seva carrera, acaba de renovar un any més pel València Bàsquet Club, on ja porta 9 anys, i afirma que no sap quants més anys estarà, però que als seus 34 només pensa en seguir ajudant l’equip a assolir fites col·lectives.

L’homenatge, que venia precedit de jocs pels nens al Pavelló i l’actuació dels Castellers de Santpedor, va continuar a la nit al Paller amb botifarrada organitzada per la seva colla dels Juveniles, i DJ, en una festa que es va allargar fins la matinada.