No hi haurà Pessebre Vivent a Santpedor després de 42 anys ininterromputs fent-lo

120
Escena del Pessebre Vivent de Santpedor del 2015
Escena del Pessebre Vivent de Santpedor del 2015

Els últims anys se’n feia càrrec l’esplai Geps, però aquest any no pot i ningú s’ha ofert per prendre el relleu

Santpedor perd el Pessebre Vivent. Aquest any no es farà després de 42 anys fent-lo cada any de forma ininterrompuda. L’esplai Geps, que era l’entitat que l’organitzava des de feia 4 anys, ha desistit de fer-lo per falta de gent, i no ha sorgit cap altra entitat que se’n faci càrrec.

Organitzar el Pessebre Vivent era una càrrega cada cop més feixuga per l’Esplai Geps, perquè els costava trobar gent i acabaven sent molt pocs fent-ho tot. Per això aquest any van desistir de seguir-ho organitzant.

Des de l’Ajuntament es va demanar a les entitats si algú s’oferia a rellevar l’esplai Geps i fer-se càrrec del Pessebre Vivent del poble, però no hi ha hagut resposta. Un Pessebre Vivent que es va començar a fer el 1976 a iniciativa de l’Agrupament Escolta de Santpedor. Més tard es va dissoldre el grup d’escoltes i va passar a fer-se’n càrrec l’entitat Pessebre Vivent de Santpedor, que es va crear amb aquest fi. Així es va anar fent cada any amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Riu d’Or, altres entitats i persones a títol individual, fins que al 2014 es va desfer l’entitat i se’n va passar a fer càrrec l’esplai Geps. El 2018 serà, per tant, el primer any sense Pessebre Vivent a Santpedor dels últims 42.