Nervis i apunts a la mà, així comença la selectivitat 2022

177

La selectivitat aplega aquest any més de 40.000 alumnes d’arreu del país.

Són 750 estudiants més que l’any passat. Després de dos anys, les proves tornen a la normalitat amb el format previ a la pandèmia i s’allargaran fins el dijous, 16 de juny. Del nombre total d’alumnes examinats, 32.000 són de matrícula ordinària, és a dir, que provenen del batxillerat. El que sí que es manté és l’estructura de les proves: les PAU es divideixen en dues fases: la general i l’específica.

La primera consta de cinc exàmens; mentre que la segona és voluntària i serveix per pujar nota. Els resultats de les proves es podran consultar el dia 29 de juny. 

I aquesta jornada s’ha viscut, entre molts altres llocs, a la FUB. Els nervis, els apunts a la mà i les ganes d’entrar han marcat la jornada.

Amb moltes ganes de començar i que fossin les 8:15, alguns repassaven els últims apunts. Era el cas de l’Estela Plans, la Carla Guerra i l’Aitana Fuentes de la Salle de Manresa. En el seu cas explicaven quina era la seva màxima por.

Elles mateixes diuen que voldran estudiar un cop acabin la selectivitat.

I és que el que no falta mai a la selectivitat són les lectures obligatòries. Uns libres, però, que no tothom s’ha llegit per igual.

Per altra banda, també hi havia els joves de la Xarxa Fedac. Deixen clar quins són les seves perspetives de futur. Així ho expliquen Júlia Vidal, Queralt Santacreu i Gabriel Roig

De fet, amb el que també han coincidit tots els joves és amb l’expectativa que es crea davant de l’examen de selectivitat.