Neix una associació en memòria del Pare Lluís Espinal

112

Neix a Sant Fruitós una associació en memòria del pare Lluís Espinal. El encarregats d’aquest projecte porten temps darrere del moviment que vol aconseguir-ne la beatificació. A banda, es crearà una associació paral·lela a Bolívia. S’anomenarà Associació Lluís Espinal Lluita i Fe i estarà agermanada amb l’associació de Bolívia que tindrà el mateix.

D’altre banda, el Col·lectiu de Recerca Històrica del municipi té la intenció de crear una sala específica del Pare Lluís Espinal apadrinada per la cova de Manresa i per la Fundació Lluís Espinal Cristianisme i Justícia. Aquesta exposició  farà que Sant Fruitós de Bages pugui col·laborar amb el pelegrinatge que s’espera al Bages en el marc de l’aniversari commemoratiu de Sant Ignasi 2022.

Lluís Espinal (1932, Sant Fruitós de Bages – 1980, Bolívia) va ser poeta, periodista, cineasta i religiós jesuïta, nascut a Sant Fruitós de Bages, que va dedicar la seva carrera a denunciar i lluitar contra les injustícies socials i els abusos de poder.

L’any 2005 se’l va donar el títol de fill il·lustre de Sant Fruitós de Bages. A banda, la seu catalana serà a l’edifici de les Monges, l’actual Escola de Música de Sant Fruitós.

 

Foto: La Sra. Casas, el Sr. Victori, el Sr. Julià, impulsors de l’associació junt amb Xavier Racero, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.