Els bancs d’aliments de Catalunya han registrat un increment de la demanda d’un 30 % l’últim any. És per això que la Fundació La Caixa i Caixabank han impulsat la segona edició de la campanya solidària “cap llar sense aliments”.

L’any passat, després de l’inici de la pandèmia, la campanya va aconseguir recaptar 700.000 euros a Catalunya i un total de 3,4 milions d’euros al conjunt d’Espanya, perquè els bancs d’aliments poguessin ajudar famílies en situació de vulnerabilitat.

A Manresa, la campanya també compta amb el suport del banc d’aliments que, en el darrer any de pandèmia ha hagut d’atendre ja a unes 7.200 persones. Sor Lucía Caram és la fundadora de la Plataforma dels Aliments de Manresa

La crisi de la Covid-19 ha ampliat el perfil de les persones que recorren als bancs d’aliments: ja no es tracta només de persones en situació de pobresa severa, sinó també de famílies de rendes mitjanes o baixes, i de parelles joves que han perdut la feina. Un 30 % de les persones que han sol·licitat ajuda durant el primer any de pandèmia no n’havien necessitat mai fins ara.

Per tal de revertir aquesta situació, el banc d’aliments demana ajuda a les institucions, però també a la ciutadania perquè, segons creuen, només amb la solidaritat de totes les parts es podrà canviar la situació d’emergència sanitària i social, com els ERTO.