La Capella de Sant Andreu va ser escenari ahir al vespre de la presentació d’un nou grup polític municipal: En Comú Podem Santpedor. I no de qualsevol manera sinó acompanyats per l’activista, economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, Un Arcadi Oliveres que, això sí, va recalcar només començar l’exposició que “no sóc d’En Comú Podem ni de cap partit, si m’hagués trucat la CUP també hi hauria anat perquè estic amb totes les iniciatives que impliquin transformació”. Amb tot, Oliveres va ser l’epicentre d’un acte que va començar amb la presentació, per part de Jesús Puig, de la nova formació lila a Santpedor, directament vinculada a la coalició -Podem, ICV i Equo- liderada per Xavier Domènech que va guanyar les eleccions a Catalunya en les passades eleccions generals.

En Comú Santpedor neix amb l’objectiu de constituir-se com una alternativa política a Santpedor, i per tant volen ser presents a les properes eleccions municipals. El seu objectiu: “fomentar el debat polític entre els diferents actors socials de la vila i col·laborar amb totes les organitzacions que busquin el bé comú pel municipi”. En aquest sentit, Jesús Puig s’ha mostrat sorprès per les declaracions de Gabriel Rufián dies enrere a Santpedor, que situava En Comú Podem com a màxim rival del sobiranisme. Per a Puig, l’únic ‘enemic’ de Podem és la ‘dreta’.

Arcadi Oliveres, per la seva banda, va acaparar bona part de l’atenció de l’acte amb una conferència que va durar més d’una hora i que va deixar la Capella de Sant Andreu a vessar de gent. En la seva exposició va atacar directament al sistema capitalista, que va titllar de “criminal”, i va posar tot tipus d’exemples i dades per corroborar-ho. També va atacar amb bala als bancs i als defraudadors, sempre encoratjant a apostar per alternatives com els bancs ‘ètics’ per gestionar els diners.

Acabada la presentació i després d’un animat torn de preguntes en què molts presents van interpel·lar Oliveres, Jesús Puig va animar de nou a tothom participar del projecte d’En Comú Podem Santpedor, que porta mesos gestant-se i aplega ja una dotzena de persones. La seva idea ara és seguir creixent i contribuir a ampliar el debat al poble.