Neix “Elles”, un projecte intercultural on les dones volen unir-se i trencar barreres a Sant Fruitós

233

A Sant Fruitós fa uns mesos que ha nascut una nova entitat. No hi entén de races, cultures ni edats. Només hi ha dos requisits: ser dona i tenir ganes de moure’s.

Elles” és un projecte d’acció comunitària impulsat per la Fundació Surt, finançat per l’Obra Social “la Caixa” i amb el suport de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. Neix amb la voluntat d’interconnectar dones a través de la perspectiva de gènere i intercultural. Així, són un grup motor que escolta les necessitats del municipi i les transforma en propostes per a totes les edats i sexes.

Justament ara, que el moviment feminista està a l’alça, projectes com el d’Elles, que es basa en l’empoderament de la dona, prenen encara més força.

Per què són un grup només de dones? I per què és important que sigui així i abordi totes les cultures? Quines activitats han previst per a resoldre la mancança que hi ha a Sant Fruitós?

Ens ho expliquen elles mateixes: la Sol, tècnica del projecte, i la Sandra, la Diana i la Laila. Són del Bages, de Colòmbia i del Marroc i han visitat aquesta setmana Ràdio Sant Fruitós en representació del seu grup per a explicar-nos en què consisteix el seu projecte i per a animar a la resta de dones a participar-hi. Però també les podreu trobar el dimarts 15 de maig, en una paradeta informativa itinerant, que se situarà a les escoles i al mercat, per presentar-se en societat i donar a conèixer qui són i què fan. No us perdeu l’entrevista:

A banda, animen a les dones santfruitosenques a participar al projecte. Ho fan d’una forma especial: en català, castellà i àrab.