Neix el “Sutura”, un festival pensat per tancar la ferida que el coronavirus ha provocat en el món de la cultura

157
Logotip Festival Sutura d'Avinyó
Logotip Festival Sutura d'Avinyó

El certamen es durà a terme del 20 al 24 de juliol. El festival que neix a Avinyó recull l’experiència i els aprenentatges dels Tallers Musicals  que cada any es fan en aquestes dates en diferents espais del poble. La Covid-19 ha obligat a suspendre’ls però els impulsors han sumat esforços amb altres sectors artístics, com són Cal Gras o el Festival Test, per portar aquesta nova proposta. Quim Moya, director artístic de Cal Gras explica com va sorgir la idea. 

El “Sutura” consisteix en una setmana de cursos, reflexions i actuacions amb artistes catalans de primera línia, alguns amb una vinculació molt especial amb els Tallers Musicals d’Avinyó. Una mostra són la sessió de veu i cos amb la cantant Celeste Alías, la mostra artística de la trompetista Andrea Motis i d’altres artistes com Meritxell Neddermann o Natxo Tarrés. Els diferents participants oferiran el seu coneixement en unes jornades pensades per aprendre i reflexionar sobre l’estat actual i el paper que ha de jugar la cultura. Santi Careta, director artístic dels Tallers Musicals d’Avinyó explica com quedarà distribuït el format.  

El festival sorgeix al poble d’Avinyó però es realitzarà a través de la plataforma de videoconferència “Zoom”. Per participar caldrà una inscripció prèvia de 50 Euros per assistir a totes les connexions del festival o 15 Euros per gaudir d’un dia. El festival s’acabarà el divendres 24 de juliol amb una masterclass del novaiorquès Michael League, guanyador de tres premis Grammy, seguida d’una jam session amb connexió directa amb Àustria com a final de festa.