Neix el partit El Comú de Santpedor amb intenció de presentar-se a les eleccions municipals del 2019

239
Membres de El Comú de Santpedor
Membres de El Comú de Santpedor

Aquest passat dilluns 2 de juliol es va constituir El Comú de Santpedor. Aquest és el resultat d’un procés que va començar a mitjans del l’any 2016, quan va néixer En Comú Podem Santpedor. Ara, igual que ha fet el partit a escala nacional, han ampliat l’espectre i han confluït amb gent que procedeixen de formacions polítiques tals com Iniciativa per Catalunya Verds, Podem, Esquerra Unida i Alternativa i persones que mai han militat en cap formació política, però que comparteixen els valors de “l’esquerra transformadora, feminista, ecologista i radicalment democràtica”. Durant aquest temps han organitzat actes com la xerrada d’Arcadi Oliveres, referent de l’activisme per un món més just, o l’acte amb la diputada d’En Comú Podem al Congrés, Aïna Vidal, sobre el futur del sistema de pensions.

El Comú de Santpedor manifesta la seva voluntat de concórrer a les properes eleccions municipals de l’any que ve amb un programa “que pretén respondre a les inquietuds dels ciutadans i amb una acció política positiva i constructiva que no es contradigui amb la crítica política que es pugui fer de l’acció de l’actual equip de govern d’Esquerra Republicana que disposa de majoria absoluta al consistori”.

A més de l’executiva local, formada per 4 homes i 4 dones properament es constituiran taules sectorials per a l’elaboració del Programa Electoral. De cara al mes de Setembre està previst fer un acte públic per a la presentació de l’alternativa que s’obre a Santpedor.