Navàs té previst fer la inauguració oficial del Centre Enoturístic del Bages el proper octubre

240

Fa deu dies, l’antic escorxador de Navàs es va convertir en el Centre Enoturístic del Bages. El primer espai de tot Catalunya dedicat al vi i la vinya que neix per ser un punt neuràlgic pel sector i pel turisme de la zona. El Centre Enoturístic, per ara, es troba en fase de jornada de portes obertes i la inauguració oficial es preveu fer de cara a la Fira de Tardor de Navàs, a l’octubre.

De moment, el balanç d’aquests primers deu dies és molt bo, tot i les evidents restriccions pel coronavirus. L’entrada es fa per grups en un circuit que és circular. Els visitants poden gaudir de les exposicions del museu. Els tallers, tastos i la botiga encara no estan oberts al públic. L’horari d’obertura és els dissabtes matins de 10h a dues del migdia fins al juny. En els mesos de juliol i agost, s’obrirà el Centre en dissabtes alternatius.

I quina és l’essència d’aquest Centre? A La Central d’Ona Bages n’hem parlat amb la regidora de Turisme de Navàs, Anna Rubio.

 

Hi ha previstos 5 tallers en els propers mesos. El primer serà el 15 d’abril, amb una jornada de tastos dels vins de Navàs. Vinyaires del poble oferiran un tast dels seus vins amb la presència del president de la DO Bages, Joan Soler. Després a la Fira de Primavera es farà un taller de tastos amb els Cellers del Bages, i també se’n contemplen un parell més. Però amb quin objectiu neix ben bé aquest Centre?

 

El Centre Enoturístic del Bages està situat a l’antic escorxador del poble, una zona reformada des de fa molts mesos gràcies a una subvenció de FEDER.