Navàs tanca el cap de setmana amb 44 positius per coronavirus al poble i 23 defuncions

120

L’Ajuntament de Navàs ha posat en coneixement dels seus habitants els casos de la Covid-19 al municipi, així com les defuncions que s’han de lamentar des de l’inici de l’estat d’alarma. Així doncs, ara mateix, a Navàs hi ha 44 persones que han donat positiu al poble per coronavirus.

D’altra banda, pel que fa a les defuncions, un total de 36 persones han traspassat, 23 de les quals per coronavirus, des del passat 17 març quan es va anunciar l’estat d’alarma. A la Residència d’avis i àvies del poble han mort 16 persones, 15 d’elles a causa del virus.

Primeres mesures a la residència

Després que la setmana passada l’Ajuntament reclamés l’arribada de test per a la residència del poble, avui ha anunciat alguns avenços. En primer lloc, aquest cap de setmana s’ha procedit a la desinfecció integral del centre. Una reclamació que feia dies havia estat expressada pel consistori i que finalment es va produir el passat divendres.

Un cap de setmana en el qual també han visitat la residència un equip de metges sense fronteres especialitzat en epidèmies. La direcció de la Residència i l’equip de metges van revisar els protocols d’actuació per a millorar l’eficàcia de les mesures que es prenen per bé d’evitar els contagis als residents i al personal.

Finalment, pel que fa a l’arribada de test, l’Ajuntament navassenc explica que el Departament de Salut els ha avisat que el proper dimarts, 21 d’abril vindran a fer els tests PCR a tot el personal i també als residents. D’altra banda, també ha informat que estan a l’espera de saber els resultats dels tests que es van fer a alguns treballadors i treballadores de la Residència, en motiu de l’assaig clínic dirigit per l’Oriol Mitjà i en Bonaventura Clotet.