Navàs s’oposa al tancament d’oficines bancàries al poble

98

El Consell Municipal de la Gent Gran de Navàs va organitzar una recollida de signatures per mostrar el desacord en el tancament d’oficines bancàries a Navàs. Tot plegat es produeix després que en els últims 12 anys s’hagin tancat més de 5.000 mil oficines a tot Catalunya. 

Amb l’objectiu de defensar els drets de les persones grans, el Consell municipal demana que es tingui cura d’aquelles persones que tenen mobilitat reduïda o les que no comptin amb transport privat. Creuen que tenir un caixer és un servei bàsic i no un luxe.

El Consell lamenta que els bancs s’hagin oblidat de les persones grans especialment amb la deriva, cada vegada més palesa, que tots els tràmits es poden resoldre a Internet. El Consell defens que totes les persones han de tenir garantit el dret als serveis bancaris amb independència de les seves habilitats digitals i de la localitat on visquin.

Per aquest motiu, es va fer una parada al mercat municipal per tal de difondre la iniciativa i recollir signatures, la qual segons detalla el mateix Consell va ser tot un èxit. Conjuntament amb la col·laboració de tots els comerços del poble s’han recollit un total de 1.734 signatures.