L’edició 88 de la Fira de Tardor de Navàs està marcada pel context de crisi sanitària actual provocat pel coronavirus. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Navàs no podrà organitzar la fira artesana tradicional, però augmenta l‘aposta pels actes culturals amb reducció de públic. També es reforçarà el comerç local amb tota una sèrie d’iniciatives, encapçalades per la campanya “Fira’t“.

Des de l’Ajuntament navassenc mantenen que l’objectiu és sortir al carrer i intentar tornar a aquella normalitat que tothom desitja. Ho ha explicat Uriel Montesinos, regidor de promoció econòmica, medi ambient i salut pública de Navàs.

 

D’entre els actes programats, destaca el concert del grup Ginestà, una banda encapçalada per la Júlia i el Pau Serrasolsas, dos germans andreuencs que narren la quotidianitat i els seus ideals mitjançant la música pop, la cançó protesta i el folk català. L’actuació serà el diumenge 18, a les 19h, i es farà a la cantonada de la Carretera de Viver amb el Passeig Ramon Vall.

Hi haurà un aforament de 150 persones, i per tal de garantir els protocols sanitaris i de seguretat, s’haurà de reserva l’entrada, que és gratuïta, prèviament. Val a dir que les entrades anticipades ja s’han esgotat, però en queden 50, que es donaran per estricte ordre d’arribada el mateix dia del concert, a partir de les 17h, davant l’escenari.

Uriel Montesinos assegura a Ona Bages que estan preparats per si han de suspendre els actes.

CAMPANYA FIRA’T

A banda de la cultura, Navàs vol ajudar al comerç local, un sector molt afectat per la crisi econòmica i sanitària. Per aquest motiu proposa una sèrie d’iniciatives que encapçala la campanya “Fira’t“. Una proposta que ja es volia dur a terme per la Fira de Primavera, però que es va anul·lar la seva celebració en format presencial i es va dur a terme online. Uriel Montesinos ens fa cinc cèntims sobre la campanya.

 

El total d’establiments adherits a la campanya és de 39. D’altra banda, Uriel Montesinos també és el regidor de salut pública de Navàs. Montesinos explica que la situació al poble, quan al coronavirus, està més o menys controlada i que la preocupació s’ha centralitzat especialment en una zona.

 

Segons l’última dada actualitzada per l’Ajuntament de Navàs, la xifra de positius al poble és de 10.