Navàs recorda sis navassencs deportats en camps de concentració nazi

103

L’Ajuntament de Navàs ha instal·lat una placa commemorativa als sis navassencs que van ser deportats a camps de concentració nazi. La placa ha estat col·locada al parterre de la font de la Plaça de l’Ajuntament i vol ser un complement informatiu a les plaques Stolpersteine situades just davant. De fet, van ser les primeres que es van instal·lar a la península Ibèrica.

L’objectiu de l’Ajuntament és de memòria històrica, per bé de donar a conèixer qui van ser aquestes sis persones que van patir els horrors dels camps de concentració nazi. Aquesta iniciativa se suma als fulletons i els llibrets ja editats que es donen també als turistes que vénen a visitar-les. Uns fulletons i llibrets que també es reparteixen als grups-classe dels instituts navassencs que estudien la memòria històrica.

Els sis navassencs als quals se’ls ha volgut retre homenatge són Antoni Barberà Pla, l’Esteve Flotats Caus, el Jaume Obradors Grífol, el Miquel Obradors Mas, el Ramon Sala Besa i el Josep Soler Torrens. Per a més informació sobre el projecte Stolpersteine podeu consultar aquest enllaç.