Navàs ha prohibit el llançament de coets i petards que puguin alçar-se i que, per tant, no es pugui controlar el seu destí un cop llençats. En un ban de l’alcalde també es prohibeix llançar petards, de qualsevol tipus, en zones amb importants quantitats d’arbres com el Parc de l’Alzineta, el Parc de l’Estació, la zona del Pavelló Blau, el descampat de la sortida nord i també zones d’alta densitat de vegetació.

Tampoc es podran tirar elements pirotècnics de cap tipus als nuclis rurals de Castelladral, El Mujal, Sant Cugat del Racó, Sant Salvador de Torroella i Valldeperes. A Palà de Torroella es prohibeix el llançament de qualsevol element pirotècnic al camp de futbol, a l’hort i en qualsevol zona amb alta densitat de vegetació o propera a aquesta.

L’alcalde Genís Rovira ha explicat que han pres aquesta mesura perquè el poble té molta massa forestal i així es minimitzen riscos.

Tot i això, sí que es farà la foguera a la plaça de l’Ajuntament que, diu l’alcalde que estarà controlada i també hi haurà l’ADF.

Més enllà d’això, Navàs ha programat diversos actes per la revetlla de Sant Joan i el dia 24. Demà, es fa l’acte oficial del dia 23, organitzat per l’Ateneu Popular la Feixa conjuntament amb l’Ajuntament. Aquest començarà amb una cercavila amb els gegants i la xaranga de Berga, els Entrompats, per anar fins al Turó del Lladó on es farà el canvi de l’Estelada i es llegiran manifestos diversos. Al tornar, a la Plaça de l’Ajuntament, s’encendrà la foguera i un cop encesa es farà sopar popular i per acabar hi haurà diversos concerts.

El dia 24 també hi haurà actes. L’Agrupació Sardanista de Navàs entregarà el premi Flama que enguany recau a la Coral Nova de Navàs. Hi haurà una edició de sardanes i clourà amb un concert de la Unió Musical del Bages.