El pròxim dissabte 22 d’octubre el Casal Sant Genís de Navàs acollirà en dues sessions, una a les 18h de la tarda i l’altre a les 20h del vespre, l’espectacle Fiblades. És organitzat per la Llançadora, la nova xarxa d’arrel de la Catalunya central formada pels esbarts Dansajove de Navàs, Nou Sant Jordi de Gironella i l’Esbart Vila de Sallent. Es tracta del primer espectacle creat per aquesta fusió. Un espectacle coreogràfic que recull la vida a les colònies tèxtils dels tres pobles amfitrions.

Després de la bona acollida que ha tingut l’espectacle, el qual va exhaurir entrades ja fa unes setmanes, s’ha decidit fer una segona funció aquell mateix dia 22 d’octubre a les 20h. L’espectacle serà gratuït amb taquilla inversa i les entrades ja es poden reservar a la web entrades.navas.cat.

Amb aquestes dues sessions unes 460 persones podran gaudir d’aquest primer projecte escènic de la Llançadora. Aquest primer espectacle parla del que uneix als tres pobles, el riu i el llegat tèxtil que des de finals del s.XIX i fins a mitjans del s.XX va teixir xarxes i va transformar el territori. L’explotació laboral, la situació de la dona i la jerarquia del poder són els tres eixos amb què la Llançadora, utilitza la dansa d’arrel per fer un relat històric del territori.