Navàs pren un paper important en la 5a Fira VI-BA de Manresa

102

Del 28 de maig al 6 de juny se celebra la 5a edició de la Fira VI-BA de Manresa en la que s’organitzen activitats i propostes per conèixer el patrimoni vitivinícola de la DO Pla de Bages. Un dels pobles que hi col·laborarà amb més força és Navàs.

L’Ajuntament va anunciar ahir que el cap de setmana 28 i 29 de maig des de les 10h del matí i durant 3 hores s’organitzen unes visites per conèixer les Tines, els Fonyadors, biots i premses picats al Pla de Sant Pere de les Cigales. Una passejada pel paisatge per conèixer l’evolució de la vitivinicultura al Bages Nord. La visita anirà a càrrec de la professora i escriptora Maria Estruch i és gratuïta.

A banda, el mateix cap de setmana de 10h del matí a 14h del migdia i de 16h de la tarda a 19h es faran visites guiades al Centre Enoturístic del Pla de Bages. Dins de cadascuna de les ampolles de vi del centre podreu descobrir que el Bages va arribar a ser la comarca amb més vinya. Així com conèixer el cicle de la vinya, de l’elaboració del vi, les varietats i característiques dels vins d’aquesta terra.

La durada d’aquesta activitat serà de tres hores i és també gratuïta