Les piscines municipals del Bages segueixen obrint les seves instal·lacions de manera gradual. Una de les darreres en fer-ho ha estat la piscina municipal de l’Alzineta, a Navàs. Dimecres va ser el primer dia d’obertura amb una limitació del 75%, tant a la piscina com dins l’aigua. Per tal d’evitar aglomeracions, els banyistes es dividiran en franges de matí i de tarda. Fins al moment, la piscina estarà tancada una hora (de 14.30h a 15.30h) per ser desinfectada. Dins les instal·lacions s’ha de garantir els quatre metres quadrats d’espai per persona fora de l’aigua i els sis, dins l’aigua. Jordi Comas, propietari de l’empresa que gestiona la piscina, assegura que estan satisfets de moment amb l’actitud dels banyistes.

 

De moment, la piscina no s’ha vist obligada a repartir les persones entre la franja de matí i tarda. Comas explica a Ona Bages que volen deixar uns dies de marge per veure quina és la tendència dels banyistes. Si s’acumulen moltes persones, prendran aquesta mesura.

 

Pel que fa als vestidors, es recomana que els banyistes no utilitzin els vestidors sempre que no sigui de gran necessitat. Sí està permès l’ús dels lavabos però es recomana a la gent que vingui canviada de casa. Comas també detalla quin ha de ser l’ús de la mascareta dins de les instal·lacions.

 

Una de les coses que s’ha dit en la reobertura de les piscines és l’increment del clor per evitar la propagació del coronavirus. Comas assegura que han apujat el producte dins la piscina, però considera que no és bo augmentar molt el clor a l’aigua.

 

L’horari d’obertura de la piscina és de 10h a 20h.